r-pi.se

Välkommen till Solsnäckan AB:s – r-pi.se webbshop för Raspberry Pi datorn!

 

Skärmdump från r-pi.se:s webbsida 2018-04-20
Skärmklipp från r-pi.se:s webbsida 2018-04-20

www.r-pi.se är vår webbshop för byggsatsdatorn Raspberry Pi

I vår webbshop r-pi.se hittar du Raspberry Pi datorn vars användare kommer att revolutionera elektronikbranschen och kringliggande branscher som säkerhet och larm samt hemautomation. Raspberry Pi:s enkelhet gör att många personer över 40 tar fram sina gamla elektronikexperiment från 80-talet och dammar av dem och självklart kommer på nya roliga användningsområden. De som är yngre än 40, kommer på hur lätt det är att styra elektronik och startar helt nya roliga projekt.

Det finns många användningsområden för en Raspberry Pi. Webbserver, göra en magisk spegel där du kan se vädret just nu, senaste nyheterna från valfri sida, RSS-flöde, din kalender m.m. Prototypframställning, lära sig mer om programmering och elektronikkomponenter, mäta ljus och ljud, larm, styrning av hemautomation. Raspberry Pi:s främsta styrka är att styra olika elektroniska komponenter.

Ett ytterligare användningsområde är som mediaspelare – spela musik och titta på Full HD filmer – en klar konkurrent till AppleTV från en extern hårddisk eller strömmande från nätet.

Raspberry Pi är en enkortsdator som får plats i kavajfickan och som tål att tappas i marken och golvet i avslaget läge. Datorn har ingen egen bildskärm, men fungerar utmärkt att köras mot TV:n, extern bildskärm m.m. Har du en lite äldre bildskärm, har vi en konverteringsadapter mellan HDMI och VGA, som omvandlar Raspberry Pi:s digitala HDMI-signaler till analoga VGA-signaler som du kan köpa till. Det innebär att datorn har en HDMI-utgång, den har fyra USB-utgångar, en ingång för nätverkskabel samt micro-USB ingång för Power Supply.

Är du van med filhämtning kan du själv ladda ner operativsystemet gratis från Raspberry Pi Organisation som har operativsystem som Raspbian Jessie samt Kodi som är utbrytning från XMBC – (omvandlar pajen till en mediaspelare). Känner du dig lite osäker så hittar du Raspbian Jessie och Kodi i vår shop på ett 16GB eller 32GB minneskort.

Inom kort kommer vår blogg r-pi.se komma igång igen, där du kan söka på olika Facebook inlägg som Karin och Malin har gjort sedan 2013.